REGIONÁLIS KUTATÁSOK INTÉZETE

KÖZÉP- ÉS ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI TUDOMÁNYOS OSZTÁLY

English | Oldaltérkép | Bejelentkezés

ÚSZT PÁLYÁZATOK

KÉTO

Németh Krisztina: Életvilág-értelmezések

2018 júniusában megjelent Németh Krisztina monográfiája Életvilág-értelmezések. Utak felbomlott világokhoz címmel az Argumentum Kiadónál.

TOVÁBB >>>
Hamar Anna (1953–2018)

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 2018. május 13-án elhunyt dr. Hamar Anna, a Közép- és Észak-magyarországi Tudományos Osztály kutatója.

TOVÁBB >>>
Kovács Katalin: Földből élők - Polarizáció a magyar vidéken

2016. augusztus 30-án megjelent a "Földből élők - Polarizáció a magyar vidéken" c. könyv (Szerkesztette: Kovács Katalin)

TOVÁBB >>>
Sikeres tapasztalatcsere a szociális célú földhasználatról

Sikeres rendezvény házigazdája volt a Regionális Kutatások Központjának Közép- és Észak-Magyarországi Tudományos Osztálya. 2016. március 9-én az MTA Kutatóházában egy egész napos tapasztalatcserére került sor a földhasználatra épülő vidéki foglalkoztatási és fejlesztési programokról.

TOVÁBB >>>
Kirekesztve – Virág Tünde monográfiája

Az Akadémiai Kiadónál megjelent Virág Tünde könyve Kirekesztve. Falusi gettók az ország peremén címmel.

TOVÁBB >>>
Szervezeti változások 2011. január 1-jétől

2011. január 1-jétől az RKK vezetőségének döntése értelmében szervezeti változások történtek a KÉTI-ben.

TOVÁBB >>>
Az egyetemek és a vállalatok együttműködése a kutatásban és fejlesztésben

2011. május 17-én Barta Györgyi OTKA-kutatásához kapcsolódóan kerekasztal-beszélgetést rendeztünk.

TOVÁBB >>>
A világváros Budapest – két századfordulón

A városról, városfejlesztésről, várospolitikáról szóló közbeszéd egyfajta mércének tekinti a dualizmus korának Budapestjét. Ekkor alakult ki Budapest máig vonzó arculata, értékes városképe. A kiegyezést követő évtizedek robbanásszerű fejlődését is egy rendszerváltozás vezette be, ami egyértelműen kedvező politikai hátszelet biztosított ahhoz, hogy az addig is dinamikus, ám tervszerűtlen városnövekedést tudatos fejlesztés váltsa fel.


Budapest egy új alapokra helyezett birodalmi integráció részeként kapcsolódott Európához. Egyszerre ment át hatalmas átalakuláson maga a város és társadalmának szerkezete, lakóinak életformája, gondolkodásmódja, mentalitása, identitása. Mindezek együttesen érlelték meg a korabeli közhangulatot átható világvárosi szerepigényt. A Napvilág Kiadó gondozásában megjelent kötet társszerkesztője Barta Györgyi.

TOVÁBB >>>
Köszöntjük az MTA RKK Közép- és Észak-magyarországi Tudományos Intézet új honlapján!

Kedves Látogató!

Az új intézeti honlap információkkal való feltöltésén és a megjelenítésen folyamatosan dolgozunk. A régi honlapunkat a "Tovább"-ra kattintva érheti el.
Észrevételeket a honlapszerkesztő e-mail címére várunk: czirfusz@rkk.hu

TOVÁBB >>>
A területi kutatások csomópontjai

Az MTA Regionális Kutatások Központja az MTA székházában 2010. szeptember 29-én könyvbemutatóval ünnepelte első főigazgatója, Enyedi György akadémikus 80. születésnapját. A KÉTI kutatói szerkesztésében, RKK-s és további pályatársak tanulmányaival A területi kutatások csomópontjai címmel jelent meg tisztelgő kötet.

TOVÁBB >>>