REGIONÁLIS KUTATÁSOK INTÉZETE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI TUDOMÁNYOS OSZTÁLY

English | Oldaltérkép | Bejelentkezés

VEZETO HÍREK

ÚSZT PÁLYÁZATOK

MUT XIX. Országos Hild János Urbanisztikai Konferencia

A Magyar Urbanisztikai Társaság szervezésben 2013 április 17-18. között került megrendezésre a XIX. Országos Hild János Urbanisztikai Konferencia „Miből élünk jövőre? Változás és alkalmazkodás az urbanisztikában” címmel. Az évente megrendezésre kerülő eseménynek idén Mosonmagyaróváron a Nyugat-magyarországi Egyetem adott otthont.

A konferencia fő témája volt a magyar kormányzat intézményi és törvényi változásaink jelenlegi és várható jövőbeli hatásai az urbanisztikára, melyből kiemelt szerepet kaptak a megyék területfejlesztési kérdései. Az EU 2014-2020-as tervezési időszakának Magyarország település- és területfejlesztésével kapcsolatos kérdései is megvitatásra kerültek.

A rendezvény „A városi paradigma változás” szekciójában az MTA KRTK Nyugat-magyarországi tudományos osztályáról Jóna László tartott előadást „Közterület igények és a belső udvarok a 21. században - Egy győri példa” címmel.

A konferencia előadás anyagai letöltetőek a Magyar Urbanisztikai Társaság honlapjáról az alábbi linken, a programfüzetet pedig itt lehet elolvasni.

Az eseményről készült tudósítás megtekinthető a Mosonmagyaróvári Városi Tv honlapján, további kapcsolódó hírek pedig az alábbi oldalakon találhatók:

Kék Duna Rádió

Oxygen Hírügynökség

régi-új Magyar Építőművészet - Hungarian Architecture