REGIONÁLIS KUTATÁSOK INTÉZETE

KÖZÉP- ÉS ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI TUDOMÁNYOS OSZTÁLY

English | Oldaltérkép | Bejelentkezés

ÚSZT PÁLYÁZATOK

Geográfia - 2010 - Pécs

2010. november 4-6-ára a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézete, Földtudományok Doktori Iskolája, valamint a Modern Geográfus Alapítvány és a Pannon Talentum Alapítvány "Geográfia - 2010 - Pécs" címmel nagyszabású tudományos találkozót hívott össze.

A találkozó az V. Magyar Földrajzi Konferenciát, a VII. Magyar Politikai Földrajzi Konferenciát és a X. Közép-európai Hatszög Konferenciát egyesítette azonos időpontban, közös plenáris szekcióval.

Az RKK intézetei közül az ATI, a KÉTI és a NYUTI kutatói tartottak előadásokat. A KÉTI kutatói közül Czirfusz Márton, Földi Zsuzsa, Szabó Julianna és Tagai Gergely egy-egy előadással készült. A kutatók sokoldalú témáit jól mutatja, hogy mindegyik más-más szekcióban hangzott el.

Czirfusz Márton az Európa- és Ázsia-képekről tartott előadást a Finnair légitársaság reklámjaiban, amelynek kapcsán a kreatív gazdaság vizsgálatának megújítása mellett is érvelt.

Földi Zsuzsa a stratégiai várostervezés hatékonysági kérdéseivel foglalkozott a magyar gyakorlat kapcsán, felhasználva többek között a KÉTI-ben több éve végzett kutatásai eredményét is.

Szabó Julianna a Közép-európai Hatszög konferencia városszerkezeti kérdései szekciójában német nyelven tartott előadásában mutatta be a kulturális funkciók szerepét a városmegújításban.

Tagai Gergely készülő doktori értekezésének egy szeletét mutatta be A térkapcsolati struktúrák hatótényezői Kelet-Közép-Európában címmel, rámutatva a potenciálmodell erényeire és korlátaira.

További információk a konferenciáról itt érhetők el.