REGIONÁLIS KUTATÁSOK INTÉZETE

KÖZÉP- ÉS ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI TUDOMÁNYOS OSZTÁLY

English | Oldaltérkép | Bejelentkezés

ÚSZT PÁLYÁZATOK

Külföldi terepgyakorlati csoportok Budapesten

A KÉTI bővülő külföldi kapcsolatait jól mutatja, hogy 2011 nyarán két német egyetemről érkező terepgyakorlati csoportot fogadunk, akiknek a budapesti városfejlesztési történésekről számolunk be.

  • A Cottbusi Brandenburgi Műszaki Egyetem Városmenedzsment Tanszékéről érkező csoport a vízparti átalakulásokat vizsgálja kelet-közép-európai városokban (Prágában, Budapesten és Bécsben). A Silke Weidner és Nadja Riedel vezette, többségében város- és regionális tervezés MSc szakos hallgatók számára a KÉTI-ben az elmúlt években végzett barnamezős, városrehabilitációs, stratégiai tervezési és a Duna városfejlődésben való szerepét elemző kutatásaink eredményeit is felhasználva mutatjuk be a folyómenti átalakulásokat a fővárosban.
  • A Lipcsei Egyetem Városfejlesztési és Épületgazdálkodási Tanszékének városmenedzsment MSc szakos hallgatói Volker Beck vezetésével érkeznek öt napra Budapestre. Számukra egy egynapos programot szervezünk, amelyben a belvárosi és belvárosközeli átalakulásokból nyújtunk metszetet, bemutatva a józsefvárosi (Magdolna-negyed: Horváth Dániel - Rév8 ZRt.), a középső-ferencvárosi, valamint a ferencvárosi Duna-parti városi átalakulásokat.

A részben új, részben a közelmúltban kiépített kapcsolataink a fenti intézményekkel reményeink szerint hosszú távon a KÉTI és az RKK nemzetközi tudományos életben való sikerességét is szolgálják, így örömmel teszünk eleget a felkéréseknek.

További információ: Földi Zsuzsa, Czirfusz Márton.

 

A BTU Cottbus terepgyakorlati csoportja a Kopaszi-gáton (Fotó: Martin Weiss / BTU Cottbus)

 

A Lipcsei Egyetem terepgyakorlati csoportja a Középső-Ferencvárosban (Fotó: Czirfusz Márton)