KÖZGAZDASÁG- ÉS REGIONÁLIS TUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT

REGIONÁLIS KUTATÁSOK INTÉZETE

English | Oldaltérkép | Bejelentkezés

VEZETŐ HÍREK

ÚSZT PÁLYÁZATOK

Kiállítás megnyitó az intézet Nyugat-magyarországi Tudományos Osztályán

 

A kiállítás célja, hogy a 9-14 éves korosztály számára bemutassa, milyen módon járulnak hozzá a természetalapú városfejlesztési megoldások a városban élők életminőségéhez, hogy azt érezzük, jó itt, jó ebben a városban élni, mindezt vizuális és interaktív módon.

 

A megnyitón dr. Szálasy László, Győr Megyei Jogú Város környezetvédelmi bizottságának elnöke „A zöldterületek, a természetalapú megközelítés szerepe Győrben” mondott beszédet és egyben köszöntötte a kiállítást. Pintér László (Közép-Európai Egyetem és Nemzetközi Fenntartható Fejlődési Intézet) a NATURVATION projekt kutatásvezetőjeként a projekt az ENSZ fenntarthatósági céljaival való kapcsolatát, és azok helyi érvényesülését vázolta fel. Éliás Péter az Audi Hungária Zrt. Környezetmenedzsment Osztályának vezetője pedig az Audi Hungaria közreműködését mutatta be a NATURVATION projekt keretében létrehozott Helyi-Regionális Innovációs Partnerségben. Végül Lajtmann Csaba a Reflex Környezetvédő Egyesület képviseletében a „Győri Természeti Kincskereső” című programot mutatta be.

 

(fotó)

Forrás:

 

A megnyitót követően, a kiállítás bemutatója során Lados Mihály (tudományos főmunkatárs, KRTK RKI NYUTO) a természetalapú városfejlesztési kezdeményezések példáit ismertette a világban és Győrben, Halbritter András (tanszékvezető, Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar) pedig az iskolakertekről tartott összefoglalót.

 

Az eseményről készült tudósítások:

A Győrplusz TV tudósítása

A Győr+ Online cikke és képriportja

A Kisalföld képriportja